Vervroegde WIA aanvragen

Vervroegde WIA aanvragen

Wilt u een vervroegde IVA / WIA uitkering in gang zetten voor een werknemer? Of bent u zelf werknemer? Bij UWVhulp.nl maken we het u graag zo makkelijk mogelijk. Via onze webapplicatie kunt u snel en eenvoudig een aanvraag indienen voor een vervroegde IVA / WIA uitkering. Dit is niet alleen veel gemakkelijker dan het indienen via het UWV portaal, maar het geeft een werknemer ook een groot voordeel.

Met behulp van onze intuïtieve invulformulieren kunt u eenvoudig alle benodigde informatie verzamelen en verwerken in de aanvraag. U kunt ervoor kiezen om de aanvraag samen met uw werknemer in te dienen of om deze alleen in te dienen. Mocht uw werknemer hulp nodig hebben bij het invullen van de aanvraag, dan kan een specialist van UWVhulp.nl hierbij helpen.

Wanneer de aanvraag is ingediend, kunt u deze volgen via uw persoonlijke dashboard. Als u ervoor kiest om de aanvraag aangetekend te versturen, kunt u zelfs zien wanneer deze is ontvangen door UWV. Zo bent u altijd op de hoogte van de status van de aanvraag.

Meer over ons aanbod

Hoe werkt het?

Met UWVhulp.nl kunt u snel en eenvoudig een vervroegde IVA / WIA uitkering aanvragen voor uw werknemer.

Gegevens verzamelen

Voor je gaat starten met onze webapplicatie is het goed om al je gegevens bij de hand te hebben. Verzamel medische informatie, de status van de afgelopen periode en overige gegevens.

Account aanmaken en gegevens invullen en extra’s

Eenmaal een account aangemaakt dan heb je de keuze uit diverse brieven of documenten, zoals het versturen van het bezwaar, herbeoordeling of opstellen van Poortwachter documentatie. Kies als optie de bezwaarbrief en vul je gegevens in. Kies eventueel extra hulp van een expert.

Versturen en monitoren

Kies voor het betalingssoort en verstuur de brief binnen no-time naar UWV. Via ons dashboard kun je jouw brief monitoren. Daardoor weet je precies wanneer UWV moet beslissen. Is UWV te laat? Dan kun je snel een dwangsom indienen. Dit zit in het pakket, dus je hoeft geen extra kosten te maken

direct starten? Meer over UWV

Voorbeeldbrief?

Velen gingen je voor!